TERMÉKEINK

2.250Ft
     

CSÍRÁZTATÓTÁL MŰANYAG 4 RÉSZES

Termékleírás
Csíráztatótál műanyag 4 részes

Többféle színben

Használható étkezési magok csíráztatására.

A csírák tápanyag sűrítmények. Rendkívül gazdagok vitaminokban, ásványi anyagokban, enzimekben, antioxidánsokban. Elősegítik a tápanyagok lebontását, felszívódását, beépülését és a salakanyagok kiválasztását. Egyes csírák az orvostudomány által is bizonyítottan csökkentik a koleszterinszintet, segítséget nyújtanak a vérnyomás normalizálásában, valamint bizonyos szív- és érrendszeri problémák kialakulását gátolják.
A tál segítségével otthonában egyszerűen tud friss, finom csírákat termelni, hiszen csak levegőre, vízre és egy marék magra van szüksége hozzá.

Használati utasítás: Szigorúan csak étkezési célra alkalmas, bio magokat csíráztassunk, amelyek gyógynövény és élelmiszer boltokban kaphatók. Sok esetben nem csak a csávázott vetőmag, hanem a piacokon vásárolt, sima, mag is komoly problémákat okozhat, mivel ezeket néha vegyszerekkel kezelik penészesedés és rovarok ellen.

Mosás: A magokat tegyük az egyik lyukacsos edénybe, vagy szűrőbe és folyó víz alatt alaposan mossuk le.

Áztatás: A tisztára mosott magokat öntsük át az alsó, zárt aljú tálkába, majd engedjünk rá annyi vizet, hogy az bőven ellepje. Az áztatás addig tartson, amíg a magok szemmel láthatóan meg nem duzzadnak. Ez átlag fél nap. A vastagabb héjúak (tökmag, napraforgó) áztatása hosszabb időt igényel, kb. 1nap.

Csíráztatás: A megduzzadt szemeket helyezzük át az egyik lyukacsos tálba és folyóvíz alatt öblítsük le. Öblítés után a maggal teli lyukacsos edénykét tegyük a vízzel teli zártaljú edényre.
Az öblítést naponta min. 2-3 alkalommal ismételjük meg, amely a nyákosodást előzi meg és a csírák fejlődéséhez biztosít vizet. A magoknak szükségük van arra, hogy enyhe párában legyenek, ezért helyezzünk rájuk egy másik lyukacsos tálkát, vagy takarjuk le egy egyszerű tányérral. Ha a csírák penészesednek, akkor esetleg próbáljuk meg -fedő- nélkül csíráztatni, sűrűbben öblíteni a csírákat, vagy szellősebb, pár fokkal hűvösebb helyre tenni a tálat. A csomagban több lyukacsos tálka is található, ez lehetővé teszi, hogy egyszerre, nagyobb mennyiségű, vagy többféle magot csíráztassunk egy időben, több szinten. Csíráztató tál elhelyezése: Világosban a csírák sötétebb zöld színűek lesznek, C-vitaminban és karotinban sokkal gazdagabbak, mint a sötétben tartott társaik. Ügyeljünk arra, hogy a nap közvetlenül ne süsse a maggal teli tálat, mert a napsütéstől megfőhetnek, tönkremehetnek benne a csírák.

Ideális csíráztatási hőmérséklet: mag fajtájától függően 17-25 Celsius fok között.

Csíráztatás időtartama: Felhasználástól függően 3naptól akár egy-két hétig is tarthat.

Csírák felhasználása: Nyersen, sütve, vagy főzve. Magostól vagy mag nélkül.

Fontos tudnunk, hogy a csírák nyersen, friss állapotban tartalmazzák a legtöbb hasznos tápanyagot. Penészes, rothadt, kellemetlen szagú csírákat ne együnk.
Csírák tárolása: Nyersen hűtőben akár 1-2 hétig is, vagy alacsony hőfokon történő szárítás után, zárt dobozban. 
Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban előfordulhat hogy a termékek, közöttük elsősorban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak. Ha bármilyen kérdése van, vagy bővebb tájékoztatást szeretne kapni, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot a Tiszta Forrás Kft vevőszolgálatával, vagy a termék gyártójával. Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, a Tiszta Forrás Kft nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti. A jelen információ kizárólag személyes felhasználásra szolgál, és azt nem lehet semmilyen módon, a Tiszta Forrás Kft előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül, vagy megfelelő tudomásulvétele nélkül felhasználni.